WhatsApp podria aplicar les mateixes condicions de pagament a tots els seus usuaris

Compartir

La condició “privilegiada” dels usuaris d’aquest servei en iOS podria deixar de ser-ho per passar a ser la mateixa que en les altres plataformes, és a dir, un any gratis i després menys d’un dòlar anual.

 

WhatsApp en un iPhone. Imatge gentilesa de la companyia

WhatsApp en un iPhone. Imatge gentilesa de la companyia

Després d’estar en el centre de la polèmica al llarg de tota la setmana passada, WhatsApp torna a ser notícia, malgrat que aquest cop per parlar d’un canvi en el model de pagament dels usuaris d’iOS.

A diferència de la resta de plataformes (Android, BlackBerry, Windows Phone, Symbian) en les que el primer any d’ús és gratuït i, a partir del segon, cal pagar 99 centaus de dòlar per any per l’ús del servei, fins ara els usuaris de l’iPhone paguen els 99 centaus un sol cop en descarregar el programa (que aquí ja no és gratuït d’entrada) però aquesta quota és per a tota la vida, és a dir, no s’ha de renovar cada any.

Segons l’entrevista que Jan Koum (cofundador i CEO de WhatsApp) ha concedit als llocs web holandesos Tweakers i Techtastic, i de la qual se’n fa ressò -en anglès- el rotatiu online TechCrunch(havent tingut accés a l’àudio original), aquest model econòmic que hem explicat per a iOS canviarà, igualant-se a les altres plataformes.

L’aplicació del nou model afectarà només als nous usuaris, amb la qual cosa aquells que han instal·lat el programa fins ara i als quals s’havia promès que només pagarien per ell un cop a la seva vida, veuran la promesa complerta.

Pel que fa a l’aplicació temporal de la mesura, Koum va afirmar que seria al llarg d’aquest mateix any 2013, però sense entrar en més detalls.

Altres coses interessants que el CEO de WhatsApp va dir a l’entrevista foren que, malgrat el que es diu, la seva relació amb algunes operadores és bona, va afirmar que el streaming de vídeo per a la realització de videoconferència no està en la seva llista de prioritats per a aquest any (tot i que no va negar que hi estiguessin treballant), i que no hi haurà client de sobretaula.

Aquesta darrera mancança, coberta per Line, per exemple, és degut al fet que a WhatsApp creuen que les plataformes mòbils dominaran encara més en el futur, per la qual cosa té poc o cap sentit destinar temps i esforços a la producció d’un client per a plataformes que només disminuiran en el seu ús.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: