WhatsApp podria estar en el punt de mira de Facebook per a una compra

Compartir

La publicació online nord-americana TechCrunch, origen de la informació, cita fonts anònimes properes a la negociació.

WhatsApp i Facebook

TechCrunch afirma que Facebook va darrere de WhatsApp per a una operació d’adquisició.

L’objectiu de la compra és clar i ràpid de veure: fer-se amb la cartera de clients del servei de missatgeria instantània per a mòbils amb més èxit del mercat.

Les fonts de TechCrunch no han indicat com seria el futur de WhatsApp dins de Facebook; si operaria com a filial, si integrada en la seva estructura, si el client es mantindria com a aplicació stand-alone o bé dins del client de la xarxa social.

Veient el comportament de Facebook en adquisicions i acords anteriors, l’escenari més plausible consisteix en una WhatsApp actuant com a filial de la companyia de Mark Zuckerberg, un client independent, compatibilitat de la missatgeria instantània de Facebook amb WhatsApp, i transvasament de tecnologia de la companyia adquirida a la compradora per tal de millorar el producte d’aquesta darrera.

Amb Instagram, la seqüència aproximada que hem pogut veure és aquesta.

La credibilitat d’aquest rumor és la mateixa que pot tenir qualsevol altre; si una publicació de la talla de TechCrunch, amb bones connexions i ‘insiders’ en la indústria tecnològica i que, per tant, gaudeix de bones fonts per avançar-se a molts dels esdeveniments que es produeixen, ho afirma, les probabilitats que el rumor sigui cert augmenten.

Tot i això, aquest fet no implica que hi haguem de creure amb els ulls clucs. La font de TechCrunch podria actuar interessadament per a una de les dues parts (WhatsApp o Facebook), o bé donar informació falsa per interès propi.

Des de la publicació nord-americana han promès donar un seguiment al tema, i ja s’han posat en contacte amb les directives de les dues companyies suposadament implicades, sense rebre encara una resposta.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: