Wi-Fi, una tecnologia no tan jove

Compartir

Amb 25 anys al seu darrere, la tecnologia de connectivitat sense fils a Internet ha irromput més recentment a la vida dels internautes. “L’aniversari”, malgrat tot, no ha estat reconegut per la Wi-Fi Alliance, passant a ser un tema més comercial de certs fabricants de components que segueixen aquest estàndard.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i que no es sabés aquell moment, el 1985 va marcar un punt i a part en la connectivitat per part de l’usuari a una incipient Internet: la FCC (Federal Communications Commission, organisme governamental nord-americà encarregat de tutelar diversos aspectes de les telecomunicacions en el país) va decidir alliberar una part de l’espectre de radiocomunicacions per al seu ús sense necessitat d’adquirir llicències.

Malgrat que aquest no seria el punt d’arrencada del Wi-Fi tal i com tècnicament el coneixem avui, si que portaria al desenvolupament posterior (ja a la dècada dels 90) de l’estàndard 802.11 . A partir d’aquí, i com s’acostuma a dir, "la resta és història" fins arribar a dia d’avui, en el que la connectivitat Wi-Fi és quelcom omnipresent als nostres domicilis i fins i tot a la via pública, amb nombrosos hotspots o punts de connexió en locals públics com ara aeroports, bars, centres d’ensenyament o dependències governamentals.

La Wi-Fi Alliance, organització que agrupa els fabricants de maquinari compatible amb l’estàndard 802.11 i que promou la seva adopció al mateix temps que vetlla pel seu compliment, no ha celebrat aquesta "efemèride", que ha quedat en una cosa més comercial espremuda per companyies com D-Link.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina