Wii Ware facilita als desenvolupadors independents la publicaci

Compartir

El servei permet descarregar jocs des d’Internet que es podran adquirir amb punts Wii.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Nintendo segueix sent diferent i vol demostrar-ho. Si les videoconsoles que dissenya i produeix al costat juntament amb els seus respectius jocs són diferents als de la competència (han arribat a ser qualificats de Naïf per la seva estètica) i es dirigeixen també a un sector de mercat diferent (el joc en família), ara la forma de distribuir-los també ho és.

Mentre Microsoft i Sony confien en les connexions a Internet de la Xbox i la PlayStation principalment per a crear un punt de trobada dels jugadors, Nintendo vol fer-la servir per a què els dissenyadors i productors independents de jocs puguin donar-se a conèixer i distribuir les seves creacions a través del servei Wii Ware que es llançarà aquest vinent 20 de maig.

Malgrat que a l’Estat Espanyol no s’ha promogut com un trampolí per a dissenyadors i programadors que es queden al marge de les grans distribuïdores de videojocs, als Estats Units i altres països sí es dóna especial rellevància a aquest aspecte, com va fer Apple en el seu moment amb la versió 2.0 del firmware de l’iPhone i l’App Store.

D’aquesta manera Nintendo vol esperonar el desenvolupament de jocs per a la Wii, una videoconsola que s’ha convertit en la revelació de la nova generació d’aquests aparells, superant de sobres les expectatives inicials des del seu llançament i tornant a la companyia japonesa a la primera línia de combat de la guerra de les videoconsoles. A més, s’ha facilitat la forma de publicar un joc per a què així puguin utilitzar aquest servei des de grans companyies fins a programadors independents passant per petits estudis que d’una altra manera tindrien moltes dificultats per fer arribar els seus títols a la majoria del públic.

Per adquirir els jocs de Wii Ware es necessitaran punts Wii, que poden ser adquirits en el canal Wii Shop o en botigues i centres comercials que en comercialitzin els productes. Alguns dels jocs disponibles en el llançament Wii Ware són: "Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King" (1.500 punts Wii), LostWinds (1.000 punts Wii), o Pop (700 punts).