Wikiartmap s’obre al contingut de tothom

Compartir

Ja és possible, per a tots els internautes, editar contingut en la Wiki de l’art mundial.

Imatge cortesia de Wikiarmap

Imatge cortesia de Wikiarmap

Wikiartmap, el catàleg online de l’art i el patrimoni mundial obert aquest passat mes de març, ja és, oficialment, una web col·laborativa com cal, oberta a què tots els internautes puguem afegir-hi el contingut que vulguem.

Aquesta iniciativa pretén acostar dos mons que, en l’imaginari col·lectiu, estan separats, com són l’art i la tecnologia, però que en realitat s’acosten molt més del que pensem la majoria, i una bona mostra d’això és l’ús de les tecnologies d’avantguarda que fan els diferents artistes.

Per a això, Wikiartmap s’erigeix com un catàleg d’obres d’art i patrimoni en llocs públics per a, en format de mashup, emprant serveis online ja existents, geolocalitzar les obres i proporcionar informació sobre elles.

Fins al dia d’avui, aquesta Wiki ja reuneix més de 20.000 continguts que, amb tota probabilitat, augmentaran en gran mesura després de la seva obertura a tot el món.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: