Winamp salva la vida després de ser adquirit per Radionomy

Compartir

Encara no existeix cap comunicat oficial de cap de les parts, tot i que les DNS que apunten al lloc web de Winamp ja són les de Radionomy.

Interfície d'usuari de Winamp

Interfície d’usuari de Winamp

Segons afirmen diversos mitjans de comunicació en línia com TechCrunch, i a falta d’un comunicat oficial que hagi pogut ser trobat i contrastat per aquesta redacció, podem afirmar gairebé amb total seguretat que el reproductor de música Winamp i el servei de streaming Shoutcast han estat adquirits per la companyia belga de ràdio online Radionomy.

De fet, els servidors DNS que apunten al domini winamp.com ja són els de Radionomy, circumstància que encara no s’ha donat per Shoutcast.com malgrat que això podria constituir una prova fefaent de l’operació. Un altre lloc web, concretament TICbeat, apunta una nota de premsa que en aquests moments està inaccessible al lloc web de PR Newswire.

El secretisme de l’operació podria ser degut a què encara queden serrells per acabar de tancar entre les dues empreses abans de signar l’acord definitiu.

AOL, fins ara propietària tant del reproductor MP3 com del servei de streaming que l’acompanyava, va anunciar la discontinuació d’aquest a mitjans de novembre. Immediatament, i producte del clam popular i l’estima cap a un veterà programa que en el seu moment va crear escola, van sorgir una sèrie d’iniciatives sol·licitant a AOL seva venda a una altra empresa que el seguís desenvolupant, o bé l’obertura del seu codi font per seguir com un projecte lliure, semblant al que en el seu moment va passar amb Netscape/Firefox o StarOffice/OpenOffice/LibreOffice.

L’avantatge per Radionomy respecte a l’adquisició de Winamp és tota la publicitat gratuïta que la seva “prematura defunció” li ha comportat; en el moment en què AOL va anunciar la discontinuació d’aquest producte, van ser molt els mitjans que en van parlar -amb gran afecte tots ells- del veterà reproductor, probablement molts més dels que ho haguessin fet si la companyia nord-americana n’hagués llançat una nova versió.

Radionomy, empresa belga, podria veure facilitada així la seva penetració en el mercat nord-americà, d’on és originari Winamp.

Actualització 15/1/2014 a les 15:51 nota de premsa de Radionomy a la memòria cau de Google, tot i que seguim sense veure-la publicada.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: