Windows 7, el desitjat

Compartir

WindowsL’eufòria desfermada per Windows 7 en els darrers mesos no té comparació amb allò que s’ha esdevingut amb anteriors versions del sistema operatiu de Microsoft. Examinarem les claus d’aquest fenomen.

 

Especial Windows 7

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El fracàs de crítica i comercial que va suposar Windows Vista es troba en la gènesi de l’èxit de Windows 7, malgrat que al nou desenvolupament de Microsoft no li manquen elements per a postular-se per ell mateix a l’Olimp dels sistemes operatius. Segurament, si comparéssim directament a XP i 7, ens sentiríem defraudats per el rendiment d’aquest darrer amb diverses aplicacions, ja que aquest punt és potser un dels que menys s’han retocat respecte a Vista si exceptuem el terreny dels netbooks.

Això és degut al fet que es va anar a polir els elements del Vista més criticats pels usuaris, deixant per a la següent versió (Windows 8) optimitzar, per exemple, el nombre de threads (fils d’execució) dels processos que el sistema carrega per defecte, o bé els recursos que assigna a cada aplicació, aspectes que només s’han maquillat respecte a la versió precedent.

Windows XP ha estat un sistema operatiu amb molta vida útil a les seves espatlles, que podem afirmar sense por a equivocar-nos que “ha mort de vell”; vuit anys d’història són molts per a un sistema operatiu (fou posat a la venda el 25 d’octubre del 2001), malgrat que Microsoft s’ha beneficiat d’haver creat un estàndard de facto amb la seva plataforma, de manera que molts usuaris identifiquen informàtica amb Windows, i són refractaris fins i tot a sospesar la possibilitat de canvi.

Tot i això, el venerable sistema de Microsoft s’estava quedant enrere en alguns aspectes, entre ells el de la seguretat, clau avui en dia. A Windows Vista se li han atribuït menys problemes que al seu predecessor, malgrat que la plataforma de Microsoft continua sent la més atacada a tot el món (en ser, també, la més utilitzada). Windows 7 es troba, doncs, amb un llistó alt en aquest aspecte.

L’augment del mercat dels netbooks i la inicial preeminència de Linux en ell ha estat un altre dels punts que han precipitat la sortida d’aquesta nova versió del sistema al mercat, atès que Vista no complia amb els requisits necessaris per a funcionar mínimament bé en aquestes màquines amb un maquinari tan escàs. 7 vindrà a signar la sentència de mort de l’única oportunitat seriosa que ha tingut fins ara la plataforma del pingüí per a trencar el subjugador domini que disposa el sistema operatiu de Microsoft.

A partir d’ara, i tal com ha manifestat la companyia de Redmond, no es tornarà a donar un temps tan dilatat entre dues versions consecutives de Windows. El cas de l’XP ha estat un mal exemple, Vista havia de sortir al carrer i com ja li havia passat a Microsoft amb ME, no ha acabat sent del grat dels consumidors, que l’han condemnat a l’ostracisme. Windows 7 serà el nou XP, tant en termes de satisfacció del client com de bon rendiment. Al cap i a la fi, XP no deixa de ser el sistema que va corregir l’errada de l’ME, com 7 és qui corregeix l’errada comesa amb Vista.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)