Windows 7 es llança a la conquesta dels dispositius encastats

Compartir

WindowsLa nova funcionalitat Media Center permet als fabricants de dispositius multimèdia emprar la plataforma de Microsoft per a la creació d’appliances.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft ha anunciat la disponibilitat de Windows Embedded Standard 7, una versió de Windows 7 retallada i modular, emprada per a sistemes encastats en un maquinari concret com poden ser receptors GPS, sistemes de control en domòtica, clients lleugers (thin client) o set-top boxes. Versions anteriors de la plataforma Windows també van comptar amb la seva corresponent edició Embedded.

L’avantatge d’emprar aquesta plataforma sobre, posem, un sistema Linux, és que en integrar el dispositiu que la munta en una xarxa basada en Windows, aquesta integració serà més fàcil, àgil i ràpida, malgrat que caldrà pagar llicències per a això.

La principal novetat en aquesta nova versió és la inclusió de la funcionalitat Media Center, amb la qual cosa es facilita la construcció de set-top boxes (maquinari amb funcions com la sintonització de televisió i ràdio, gravació d’emissions i reproducció de contingut audiovisual emmagatzemat en diferents formats). Amb això, Microsoft sembla voler frenar l’auge de les solucions basades en GNU/Linux, que empren productes com Myth TV o xbmc, ambdós lliures i que muntats sobre un Linux permeten crear un complet media center sense haver d’abonar cap mena de llicència.

Per a controlar el que els més petits poden o no veure a través del media center, Windows Embedded Standard 7 també inclou la funcionalitat de control patern, a més de les altres funcionalitats que disposa el seu homòleg de sobretaula.

Aquest sistema no es troba a l’abast dels usuaris finals, ni està a la venda a través del canal retail, sinó que només es dirigeix a clients OEM, integradors i fabricants de dispositius electrònics.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina