Windows 7 estarà disponible a les botigues el 22 d’octubre

Compartir

WindowsEls partners de Microsoft comptaran amb el sistema a mitjans de juliol, i la companyia de Redmond posarà les facilitats necessàries per a què ordinadors adquirits a partir d’una certa data amb Windows Vista, puguin actualitzar-se pel mateix preu a Windows 7.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tal i com ja havíem avançat amb anterioritat en aquest mateix rotatiu, el successor del Windows Vista sortirà a la venda abans de la campanya nadalenca, una fita important per a la companyia de Redmond perquè al contrari, sens dubte li hagués fet perdre vendes. La data donada a conèixer per Microsoft de forma oficial és el 22 d’octubre, deixant un marge de temps suficient per a què fabricants i integradors adaptin els seus productes a la nova plataforma i l’emprin per a la campanya nadalenca.

Contra el fracàs de crítica que ha suposat Windows Vista, la nova versió del sistema operatiu de Microsoft es postula de moment com un gran èxit; les descàrregues de la seva versió beta i la release candidate han superat les expectatives de la companyia de Redmond, arribant fins i tot a col·lapsar els seus servidors, i les bones crítiques han despertat l’interès entre els usuaris.

L’anunci de la data de sortida al mercat del Windows 7 final, s’ha produït durant la fira tecnològica Computex de Taiwan, una de les més importants del món, i l’encarregat ha estat Steve Guggenheimer, Vicepresident Corporatiu de la divisió Windows OEM de la companyia de Steve Ballmer. Com a part de l’anunci, Guggenheimer ha dit que als partners de la companyia de Redmond se’ls subministrarà el codi de Windows 7 RTM (Release To Manufacturing, a punt per producció) a mitjans juliol.

La disponibilitat de versions de Windows 7 en poder de companyies alienes a Microsoft podria proporcionar alguna sorpresa desagradable al fabricant de programari nord-americà, perquè si bé a aquests partners no els interessa que es filtri, algun dels seus treballadors amb possibilitat de fer-ho, podria arribar a filtrar la versió definitiva a Internet. També podria donar-se el cas d’una vulneració en la seguretat d’una d’aquestes companyies per part d’un agent extern que conduiria igualment a una filtració del producte final. De qualsevol manera, es corre un cert risc en què Windows 7 estigui disponible en els sistemes P2P abans que a les botigues… una altra cosa és quines mesures prendrà Microsoft per evitar que aquestes còpies “extemporànies” siguin utilitzables.

Per tal de facilitar al màxim la transició, Microsoft ha anunciat que facilitarà als seus partners les eines per a actualitzar una instal·lació de Vista a 7, de manera que una persona que a partir de determinat moment adquireixi una màquina amb Windows Vista, pugui instal·lar 7 en el seu ordinador sense haver de pagar la diferència. Això es pot convertir en un estímul per a la venda d’ordinadors, lleugerament ressentida per la crisi mundial però a la que salven les vendes de netbooks.

Juntament amb Windows 7, i en la mateixa data o en dates properes, es posarà també a disposició dels usuaris Windows Server 2008 R2.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)