Windows 7 inclourà una tecnologia semblant al “Mac Classic” d’Apple

Compartir

WindowsSerà un Windows XP SP3 virtualitzat, i la seva comesa serà la d’executar aplicacions en compatibilitat amb aquest sistema operatiu. Sembla pràctic però, al mateix temps, podria suposar un llast per a la intenció de Microsoft de tallar amb les antigues herències.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft ha donat a conèixer a través del bloc de Windows 7 que aviat estarà disponible l’anomenat “Windows XP Mode” (Mode Windows XP), un programari de compatibilitat cap enrere que permet executar dins del Windows 7 qualsevol aplicació compatible amb Windows XP Service Pack 3.

Tècnicament, aquest paquet consistirà en un programari de virtualització (Virtual PC) al qual s’hi afegirà un Windows XP SP3 que podrà ser executat a voluntat de l’usuari per treballar amb una aplicació en què es necessiti compatibilitat amb l’anterior versió de la plataforma informàtica de Microsoft.

Segons es continua afirmant en el bloc de Microsoft, aviat serà alliberada una versió beta d’aquest programari, que estarà disponible per a les versions Professional i Ultimate de Windows 7. No s’ha indicat si ja vindrà preinstal·lat per defecte, o bé serà un paquet addicional que s’haurà de descarregar des d’Internet, si serà gratuït o bé tindrà un cert cost. Particularment, em decanto per pensar que serà un add-on de descàrrega gratuïta, malgrat que és possible que s’editi alguna versió del sistema amb aquest programari ja preinstal·lat i configurat, pensant en determinat tipus de client.

En treballar amb Windows XP Mode no haurem d’inicialitzar un sistema complet dins d’una màquina virtual, sinó que el que veurem serà una finestra normal d’aplicació, amb el “look&feel” habitual del Windows XP. És a dir, es comportarà integrant-se completament en el nostre escriptori.

Aquesta eina recorda molt al mode “Classic” del Mac OS en Mac OS X que permetia executar les antigues aplicacions anteriors a la transició de la plataforma propietària de la companyia de Cupertino al nou sistema basat en Unix, i que va morir amb el canvi de plataforma de maquinari des de la PowerPC a la x86.

Dificultant la “migració forçada

Amb cada nova versió del Windows sorgeix un conflicte: què fer amb els programes antics, basats en versions anteriors de la plataforma de Microsoft i, fins i tot, molts d’ells en MS-DOS. La intenció de la companyia de Redmond és, cada vegada més, tallar amb aquesta mena de programes, però la dinàmica del mercat li va en contra; encara és relativament fàcil trobar empreses de tamany petit i mitjà que empren aplicacions de comptabilitat o de gestió basades en línia de comandes… i fins i tot algunes de grans.

Estic segur que Windows XP és encara més compatible amb aquestes velles aplicacions del què voldrien a Microsoft, pel què incloure-ho en el nou Windows 7 suposarà un cert llast (malgrat que queda per veure si aquesta tecnologia vindrà inclosa per defecte o si tindrà un cost addicional). De fet, es facilitarà l’execució de paquets no tan desactualitzats com ara l’Office 2003, però encara emprats per gran quantitat d’usuaris als quals Microsoft voldria migrar al nou Office 2007.

Windows XP Mode en acció 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)