Windows 7 ja regna, però…

Compartir

A l’espera que surti al mercat Windows 8 el mes vinent, l’actual sistema operatiu de Microsoft ha superat a XP en nombre d’usuaris. Però la possibilitat d’actualització de 7 a 8 pot provocar que durant uns mesos el veterà sistema torni a ser el número u.

Molts van predir la seva mort davant l’assetjament de GNU/Linux. Altres van dir que sucumbiria davant del seu successor, un Windows Vista que va decebre a tothom. Però fins ara, aquí ha estat el veterà Windows XP, inamovible en la primera posició del rànquing dels sistemes operatius, només superat el mes passat per un Windows 7 que, al contrari de Vista, si que ha deixat un bon regust entre els usuaris.

I malgrat tot, el regnat de Windows 7 sobre XP podria ser -i encara que sembli contradictori- efímer: les facilitats per a l’actualització d’aquesta versió a la nova en termes econòmics, repartirà probablement el “pastís” ocupat actualment per Windows 7 entre ambdues versions.

Tot i l’oferta d’actualització a baix cost de Windows 7 a Windows 8 per als equips adquirits recentment, aquesta mesura no ha esperonat gaire l’adquisició de nous equips informàtics que substitueixin als antics amb Windows XP, encara que l’entrada del nou sistema a les botigues propiciarà que molts d’aquells que han comprat un ordinador aquests darrers mesos si que aprofitin l’oportunitat per canviar-se a la nova versió i, amb això, faran augmentar en un usuari a la nova plataforma, i disminuir a l’antiga. Però la considerable massa de posseïdors d’un ordinador Windows XP que no s’han actualitzat ja, tampoc és probable que ho vagin a fer en dates properes, enmig d’una situació força complicada per la crisi econòmica mundial.

En aquest escenari, el percentatge actual d’usuaris de Windows 7 baixarà per les migracions, mentre que el de Windows 8 pujarà ràpidament i el de Windows XP es mantindrà amb una lleugera caiguda, però el que probablement baixarà més ràpidament serà Windows 7, per la qual cosa el veterà XP podria tornar a ser, i només durant uns mesos, el nou rei.

Com dic, serà una situació circumstancial, deguda a aquest moment puntual del mercat. El futur de Windows XP és anar baixant en nombre d’usuaris lentament, tot i que encara li queda molta vida operativa per davant per a molts consumidors.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: