Windows 7 podria fracassar inicialment en el sector empresarial

Compartir

Windows 7Segons un recent estudi, el 60% de les companyies podria eludir d’entrada l’actualització al nou sistema de Microsoft adduint problemes de compatibilitat amb el programari existent i estalvi de despeses.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft podria trobar-se amb els problemes de sempre per adoptar Windows 7 en la indústria i migrar el parc informàtic existent en moltes empreses cap a la nova plataforma. Ja li va passar amb anterioritat, fins i tot amb el reeixit Windows XP; i és que l’empresa (i quant més gran sigui aquesta, més accentuat) presenta una sèrie de factors diferencials respecte a l’usuari final que fan que avanci sempre a pas més lent que aquest. I és per això que hi ha els programes de downgrade, i que Windows Vista ja ha viscut la mateixa situació i que això és part de l’explicació del seu fracàs.

Segons un recent estudi dut a terme per ScriptLogic Corporation del qual se’n fan ressò agències de premsa com Reuters, fins a un 60% de les empreses preguntades sobre la futura migració a Windows 7 van afirmar que, de moment, evitaran donar el pas. És normal que, com he dit abans, les empreses triguin més del normal a donar el pas, ja que en molts casos cal comprovar la compatibilitat de la nova plataforma amb les aplicacions existents (moltes d’elles desenvolupades a mida), i adaptar-les en el cas que sigui necessari tenint a més en compte que no es pot perdre un sol dia de feina. Això requereix temps i recursos, quelcom que no tothom està disposat a invertir si el que té ara encara li funciona correctament.

Per tal de llimar aquest problema, Microsoft ha inclòs en el nou Windows, tecnologies que permeten executar aplicacions en compatibilitat amb Windows XP, per aprofitar al màxim el programari optimitzat per a aquesta reeixida versió de la seva plataforma i que tingui dificultats per a ser executat nativament en Vista o 7.

El fet de que cada nova versió d’un sistema operatiu requereixi una màquina més potent també força a les empreses a renovar parcial o totalment el seu parc informàtic, quelcom que en una època com l’actual de recessió econòmica dóna molt respecte (i que en altres moments de més bonança tampoc s’està disposat a fer). És precisament l’estalvi un dels motors de la decisió majoritària de no actualitzar-se expressada a través d’aquest estudi, i també és probable que aquest sigui el motiu pel qual Microsoft ha construït amb aquesta nova versió un sistema operatiu que exigeix menys que Windows Vista a la màquina i que fins i tot funciona amb fluïdesa en netbooks, màquines amb un hardware escàs.

De l’aproximadament 40% restant de les companyies preguntades, només poc més del 5% pensen adoptar Windows 7 entre la data del seu llançament (22 d’octubre) i finals d’any.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)