Windows 7 sortirà abans de finals d’any

Compartir

WindowsUna sèrie de “pistes” proporcionades per Microsoft ens indiquen que la propera versió del seu sistema operatiu sortirà abans de finals d’enguany.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft continua filtrant detalls del Windows 7 cada cert temps a la premsa per tal que al seu voltant es generin tota una sèrie d’expectatives i rumorologia, en un calculat moviment per superar el fracàs que ha suposat el llançament de Vista en comparació amb l’èxit a llarg termini que va suposar l’XP. Morta i enterrada aquesta darrera versió que tantes crítiques ha generat, la companyia de Redmond sembla estar gaudint d’un èxit anticipat amb Windows 7, del qual n’hem tingut un avançament tot just fa pocs mesos.

La filtració calculada d’informació continua, i aquest cop ha estat Ars Technica el rotatiu en línia que ha publicat en exclusiva unes captures de pantalla acompanyades de la transcripció en text, en les quals es mostren una pàgina pertanyent a TechNet (la xarxa de recursos de Microsoft per a professionals TIC) i corresponent a la futura descàrrega de la Release Candidate 1 de Windows 7, que es publicarà aquest maig vinent i la data de caducitat de la qual un cop instal·lada serà el juny de 2010. Amb tota probabilitat, l’aparició d’aquestes captures de pantalla ha estat facilitada per la mateixa Microsoft, que té per objectiu continuar amb el buzz (rumors en anglès) que tan bé li ha funcionat fins ara.

La proximitat d’aquesta data amb el llançament de la versió beta ens fa pensar que la “release” final no es troba gaire lluny, ja que segons els costums, una release candidate dista molt poc de la versió final d’un producte. Però les proves no s’acaben aquí.

Segons es fan ressò diferents rotatius en línia -com per exemple CNET News-, Bill Laing (mànager general de la divisió de Windows Server) va assegurar en la conferència WinHEC 2009 que la versió servidora de Windows 7 està prevista per a la seva sortida al mercat aquest mateix any, pel què el llançament de la versió d’escriptori s’hauria de fixar també en dates properes si no anteriors. D’aquesta versió servidora, anomenada Windows Server 2008 R2 se’n va entregar una pre-beta als assistents de l’esdeveniment.

Un altre motiu que impulsaria Microsoft al llançament del Windows 7 abans de finals d’any és la campanya nadalenca. És possible que per a aquelles dates comencem a veure netbooks (que han constituït el regal tecnològic estrella d’aquesta passada campanya nadalenca) amb xips ARM muntant Ubuntu GNU/Linux o Android, el què pot constituir una seriosa amenaça per a la companyia de Redmond, que ja va tenir que heure-se-les amb el sistema operatiu del pingüí durant les primeres passes del mercat dels ultraportàtils de baix cost. Windows 7 disposarà d’una versió específica per a aquest tipus de maquinari, amb el què perdre’s la propera campanya nadalenca per a la què tot apunta que els netbooks tornaran a ser el regal tecnològic estrella, seria sense cap mena de dubte un greu handicap.

No té sentit llançar aquesta versió de Windows 7 passat el nadal, perquè s’haurien perdut gran quantitat de possibles vendes, i tampoc esperar un any a llançar-lo en la campanya 2010-2011, i bé és sabut que oficialment, des de Microsoft, s’ha parlat d’un llançament per a finals d’enguany o principis del vinent.

És probable que Windows 7 estigui disponible per als socis corporatius de Microsoft entre el setembre i el desembre d’enguany, i el vegem en botigues i preinstal·lat en ordinadors nous a partir del desembre d’aquest mateix any.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)