Windows 7 substituir? algunes aplicacions per serveis

Compartir

Alguns programes com ara el gestor de fotografies o l’editor de vídeo (Movie Maker) seran substituïts per serveis pertanyents a la divisió Live (productes d’Internet) de Microsoft, amb el que la companyia de Redmond podria voler potenciar els seus productes en línia.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La propera versió del sistema operatiu de Microsoft, que de moment rep el nom de Windows 7, liquidarà una tradició d’inclusió d’aplicacions auxiliars en el sistema, com ara un gestor d’imatges per classificar fotografies, o l’editor de vídeo Windows Movie Maker (inclòs des del Windows XP) entre d’altres, en favor de serveis en línia en la seva majoria proporcionats per la divisió Live, segons informa CNET News citant per a això fonts de la mateixa companyia de Redmond.

Segons continua afirmant CNET, això és positiu per a l’usuari, ja que té més opcions d’escollir si vol usar els serveis de Microsoft o els d’una altra empresa competidora. Tot i això, també cal destacar que d’aquesta manera la companyia de Steve Ballmer potencia la seva divisió Live, ja que cada instal·lació de Windows 7 oferirà a l’usuari que empri aquests serveis, quelcom que la majoria dels usuaris finals acostuma a acceptar per defecte. Amb això, Microsoft podria potenciar encara més una divisió de productes en línia que, tot i el seu èxit (es compta sempre al costat de Google i Yahoo! com una de les tres potències d’Internet) no acaba de convèncer a la mateixa gent de l’empresa ni a molts analistes independents.

També especula la prestigiosa publicació en línia que aquest moviment podria ser degut a les topades que Microsoft ha tingut amb la llei en el passat per incloure massa programari en el seu sistema operatiu, pel que oferint certs serveis per separat, s’espera poder evitar futures traves.

De moment res sembla haver estat confirmat oficialment per la companyia, malgrat que han estat opinions i comentaris de tècnics que estan treballant actualment en el desenvolupament de Windows 7 els que conformen el material sobre el que es basa CNET News per fer les seves afirmacions.

Guillem Alsina