Windows 8: dia 1

Compartir

La nova versió del sistema operatiu de Microsoft ja es pot adquirir en botigues i preinstal·lat en una nova fornada d’ordinadors.

La renovada pantalla inicial de Windows 8

La renovada pantalla inicial de Windows 8

Microsoft encara una nova era, amb una filosofia diferent d’aquella que l’ha guiat fins ara, essent una companyia també molt ficada en el maquinari amb Surface, la seva pròpia tauleta digital, i més dispositius que podrien venir més endavant. Windows 8 és el darrer pas en la “vella etapa” i el primer de la nova era. I per acompanyar el què ha de ser el seu llançament estrella, la companyia de Redmond també ha estrenat nou lloc web.

Windows 8 porta amb ell moltes novetats, potser la més destacada de les quals sigui la seva interfície gràfica, i la més interessant a nivell tecnològic, el seu suport per a la plataforma ARM, fins ara inèdit.

El canvi de paradigma que la informàtica de consum ha patit en aquests darrers anys des de la irrupció en escena dels smartphones tàctils fins a les tauletes tàctils, ha deixat molt tocat a l’ordinador tal i com havia vingut sent al llarg de les últimes dècades.

Els consumidors també s’han acostumat a una major diversitat de plataformes, amb la qual cosa el regnat de Microsoft es troba doblement en perill: el traspàs de l’hegemonia ostentada tradicionalment pels PC’s a smartphones i tablets, comporta amb ell el major impacte de plataformes com iOS i Android entre el públic usuari final, el que potencialment pot restar usuaris i influència a la plataforma de Microsoft en un futur proper.

La guerra està servida. El que GNU/Linux no va poder aconseguir (destronar el Windows) ho pot aconseguir a llarg termini Google amb Android o Apple amb l’iPhone i l’iPad. Si es vol assegurar continuar dominant en el món de la informàtica, Microsoft ha de començar a plantar cara en aquests terrenys des de ja, i Windows 8 (juntament amb Windows Phone) és la seva aposta d’una plataforma integrada i consistent entre els diversos format d’aparells.

El nou Windows ve de bracet de tota una nova generació d’ordinadors, proporcionats pels principals fabricants. Aquest és un bon moment, doncs, per a aquelles persones interessades en adquirir un ordinador, ja que poden trobar bones ofertes d’introducció de màquines amb Windows 8, així com de liquidació de les que queden amb Windows 7.

L’adopció massiva del nou sistema començarà pels usuaris finals i les petites empreses, a les quals els seguiran les mitjanes empreses i les grans corporacions.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: