Windows 8 podria ser llançat a l’octubre

Compartir

Aquesta és la data que apunten alguns mitjans de comunicació que citen persones “properes a la companyia”. Durant l’estiu, Microsoft finalitzaria les tasques que li queden pendents en la nova versió per tenir-lo a punt per a tardor.

Un moment de la presentació de Windows 8 Consumer Preview al Mobile World Congress

Un moment de la presentació de Windows 8 Consumer Preview al Mobile World Congress

Quan parlem de dates de llançament de nous productes referint-nos per a això a les tradicionalment batejades com a “fonts properes a la companyia”, sempre ens movem en terreny pantanós (el dels rumors, les mitges veritats i les filtracions, interessades o no), encara que aquest cop la informació és, per dates, força plausible: Windows 8 podria estar a les botigues aquest octubre vinent.

La notícia la donen diversos rotatius en línia com Bloomberg, i per tempo sembla molt plausible.

Microsoft aprofitaria aquest estiu vinent per a polir el sistema (del qual en va presentar la seva Consumer Preview durant aquest passat Mobile World Congress), corregir fallades detectades pels usuaris, i llançar-lo després d’aquest procés i les proves pertinents.

A més, essent presentat a l’octubre, la companyia de Redmond dóna temps per a què als consumidors se’ls obri la gana de cara a la temporada de compres nadalenques. Per a aquesta, els dispositius amb Windows 8 seran probablement un dels regals tecnològics més a tenir en compte per l’expectació que ha despertat el sistema, així com per les múltiples possibilitats que ofereix en estar disponible a la plataforma x86 i ARM, el que possibilita la seva presència en tablets a més dels tradicionals ordinadors d’escriptori (portàtils o sobretaules) i netbooks.

La seva integració i semblança amb Windows Phone 7 per a smartphones és un altre dels seus punts forts, ja que presenta una interfície d’usuari molt semblant en ambdós entorns d’execució, el dels ordinadors i el dels telèfons.

Les bones sensacions que Windows 8 està desprenent a tots els nivells han animat la cotització borsària de Microsoft, que no ha fet res més que créixer al llarg d’aquest 2012, malgrat que els darrers dies ha presentat una tendència a la baixa. És possible, doncs, que aquesta filtració respongui a un interès de la companyia de Redmond per a què, essent previsible en la seva data de llançament, permeti als consumidors planificar les seves compres, una cosa que es notarà en els estudis de les consultores i que, de rebot, donarà seguretat als inversors. Quelcom semblant al que jo mateix vaig dir que va passar amb la presentació del Nou iPad d’Apple i el seu posterior èxit.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: