Windows Phone 7 ja es troba en mans dels fabricants

Compartir

WindowsHi ha moltes possibilitats que vegem els primers dispositius que el muntaran abans de les dates nadalenques.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft ha anunciat, a través del blog de Windows Phone, que la seva nova plataforma per a telefonia mòbil Windows Phone 7 (i que fou anunciada durant el darrer Mobile World Congress) ha arribat a l’estat RTM (Release To Manufacturing), el que significa que a partir d’ara ja pot començar a ser integrada pels fabricants de dispositius en les seves creacions.

Amb aquests mesos d’interval entre la seva presentació pública i el llançament comercial, són moltes les veus que afirmen que la plataforma de la companyia de Redmond ha perdut pistonada i que els seus rivals li han passat al davant, però és probable que durant aquests mesos ultimant el desenvolupament s’hi hagin introduït novetats per tenir-la al dia. Ara manca veure si la resposta entre uns fabricants cada dies més bolcats en Android, i uns consumidors per als quals la plataforma de Microsoft arrossega mala fama, serà la que esperen Steve Ballmer i els seus.

En l’anunci realitzat a través del seu blog oficial, Microsoft ha posat molt èmfasi en la robustesa de la plataforma, explicant que ha tingut prop de 10.000 dispositius executant el sistema ininterrompudament durant un cert temps, duent a terme tests de tota mena. Sobre tema tècnic no s’ha afegit res de nou en el post, tret d’una menció sobre que la integració amb Facebook ha agradat molt als qui han testejat el sistema.

Queda per veure si Windows Phone 7 també serà adaptat i emprat en tablets que facin la competència a l’iPad d’Apple i als desenvolupaments que s’estan duent a terme amb Android, quelcom que podria haver estat treballat al llarg d’aquests darrers mesos. I és que el dels tablets, donades les seves grans possibilitats de futur, és un sector en el que Microsoft hi ha d’estar present per imperatiu comercial.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina