Windows Phone 7 tindrà una actualització interessant en uns mesos

Compartir

Mobile World CongressAportarà multitasca al sistema operatiu i una nova versió de l’Internet Explorer, la 9, per a mòbil. Microsoft sembla haver format un “front anti-Google” per tal de contrarestar el poder creixent de la companyia del cercador en aquest segment amb Android.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ahir, en el Mobile World Congress, li tocava el torn a Steve Ballmer per explicar-se, encara amb el “morbo” de veure què diria sobre l’acord amb Nokia. No va aportar res de nou en aquest sentit, i fins i tot hi va haver cabuda per a una aparició estel·lar de Stephen Elop, “l’infiltrat” de Microsoft a Nokia.

En el que si hi va haver novetats fou en Windows Phone 7, en forma d’anunci d’una propera actualització que aportarà interessants novetats a una plataforma que apunta maneres però de la qual encara és tota una incògnita com funcionarà comercialment a llarg termini. La seva salut, de moment, podria passar per bona, amb un Steve Ballmer anunciant satisfet que Windows Marketplace arriba a les 8.000 aplicacions. Podria semblar una bona xifra, però empal·lideix davant de les 300.000 de l’App Store d’Apple o les 200.000 de l’Android Market.

La novetat més destacable de la primera actualització que veurà Windows Phone 7 és la multitasca. És curiós observar com Microsoft sembla copiar les passes d’Apple, ja que la companyia de Cupertino també va introduir la multitasca a posteriori. De fet, ja la tenia però només per a les aplicacions pròpies d’Apple i no per a desenvolupaments de tercers. En el cas de Microsoft ha de ser més o menys el mateix, ja que no em puc imaginar un sistema operatiu modern sense multitasca. A més, fins ara, l’usuari podia treballar amb normalitat fins a rebre una trucada, procés també gestionat pel sistema i que, en treballar amb un programa en primer pla, se suposa que el procés de gestió del telèfon corre en background (segon pla), pel que la multitasca havia d’existir però limitada als serveis inclosos per Microsoft en el sistema.

Un altre dels puntals del nou WP7 serà el navegador web Internet Explorer 9. Steve Ballmer ha apuntat a la seva keynote que, a més de la multitasca, els usuaris els han demanat que l’experiència de navegació web en el mòbil sigui la mateixa que poden gaudir en el seu escriptori. Durant la segona part de l’acte, es van mostrar algunes comparatives de rendiment de l’IE 9 mòbil contra el Safari de l’iOS i Firefox mòbil. Òbviament, en hi aquestes sortia guanyant el navegador de la companyia de Redmond.

Els hubs unifiquen continguts que, d’una altra manera, estarien dispersos entre el nostre terminal i els serveis online que emprem. Posem un exemple: ara com ara la nostra llibreta d’adreces del telèfon no és l’única font de dades que consultem per a establir comunicació amb una altra persona. Tenim també la llibreta d’adreces del nostre servei de correu electrònic o els contactes de Facebook.

Un hub permet unificar totes aquestes fonts d’informació en un sol lloc, de manera que, seguint amb l’exemple, els contactes de Facebook o de Hotmail s’integrin amb els de la llibreta en local i siguin vistos a través d’una interfície única.

Skydrive, el servei de disc dur online de Microsoft, guanyarà protagonisme en aquesta actualització.

Front anti-Google?

Facebook, Twitter o eBay són alguns dels companys de viatge de Microsoft en aquesta nova singladura del Windows Phone. D’aquestes companyies, Facebook s’està erigint (almenys, segons l’opinió dels consumidors) en rival directa de Google, mentre que eBay també rivalitza amb la companyia de Sergey Brin i Larry Page en el camp de la compravenda online.

Amb aquestes unions, sembla que Microsoft hagi volgut atraure cap al seu camp els enemics de la multinacional del cercador, crear una mena de “front anti-Google” per a anar tots a una. El poder de la companyia de Mountain View en el camp dels smartphones és gran amb la seva plataforma Android, i la millor manera de contrarestar-lo és fent vàlida la màxima “els enemics dels meus enemics són els meus amics”.

Nokia, valor en coneixement i maquinari

Com he comentat al principi, Stephen Elop i la nova Nokia van tenir el seu minut de glòria al final de l’acte, amb el CEO del fabricant finlandès sortint a escena per explicar què pot aportar la seva companyia.

La salutació de Ballmer a Elop en el moment del canvi de papers fou, en el meu parer, simptomàtic: aquell típic toc a l’esquena que es donen els col·legues per animar-se i reconèixer-se mútuament, inspirat en els gests dels esportistes per a celebrar gols o triomfs. El “mestre” dóna pas a “l’aprenent” una cop la conjura ha fructificat.

Ambdós (Elop i Ballmer) van reconèixer la gran experiència que Nokia pot aportar en camps clau com els serveis de mapes, i també van incidir en l’excel·lència del maquinari de la finlandesa.

No van explicar res de nou respecte al què ja es va dir el diumenge.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)