Windows XP continua governant 6 de cada 10 ordinadors

Compartir

WindowsEl fracàs comercial i de crítica de Windows Vista marca aquest predomini del qual encara en gaudeix el veterà sistema operatiu de Microsoft.

Redacció – Fa gairebé un any que tenim Windows 7 entre nosaltres, i de llavors ençà la seva quota de mercat ha anat creixent a mesura que passaven els mesos en gairebé la mateixa mesura en la què han anat davallant tant la quota de Windows XP com la de Vista. Tot i això, el primer d’aquests dos, el veterà XP, encara equipa a sis de cada deu ordinadors segons les últimes xifres publicades per l’estudi de Net Applications.

Malgrat que 7 segueix el seu ritme d’implantació previst, no deixa de sorprendre l’èxit del que encara gaudeix el veterà XP, llançat a finals del 2001 encara que s’ha anat mantenint al llarg d’aquests anys i fins al 2008 amb una sèrie de Service Packs (tres en total), d’entre els quals el segon s’ha convertit en el més popular de tots malgrat que fou el primer el que va col·locar els fonaments del domini subjugador d’XP.

El predomini d’aquesta versió de la plataforma de Microsoft també s’ha vist reforçat per la fallada al mercat de Windows Vista, molt rebutjat tant per la premsa especialitzada i els analistes com pel públic en general. A un any vista de la sortida al mercat de Windows 7, el seu predecessor ha perdut gairebé cinc punts de quota de mercat, contra poc menys de 10 Windows XP, el que a un menor nombre d’usuaris el primer indica que la pèrdua ha estat superior.

La conclusió és que Windows XP encara té corda per a estona… i amb la bona marxa que està portant 7, potser l’arribada del successor d’aquest darrer es dilati una mica.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina