Windows XP Mode disponible

Compartir

WindowsEls usuaris de Windows 7 ja poden descarregar gratuïtament l’eina de virtualització que els permet executar aplicacions per a Windows XP de forma nativa sobre el nou sistema operatiu de Microsoft.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Pensat especialment per a empreses, Windows XP Mode és un Windows XP virtualitzat que facilita l’execució de programari antic en el nou Windows 7. El segment corporatiu és el que, sense cap mena de dubte, li traurà més suc, ja que és el que té més necessitat d’executar programari heretat des de les plataformes més antigues de la companyia de Redmond.

XP Mode permet no només executar còmodament programes per a la versió XP de Windows, sinó que aquelles aplicacions de Windows 2000 i fins i tot anteriors, s’haurien de poder -almenys en teoria- executar a la perfecció en un Windows 7 que munti aquest paquet de programari.

Això és degut al fet que XP Mode no és un ardit de software per a emular certes característiques d’XP sobre 7, com trobem en totes les versions del sistema, sinó que es tracta realment d’un Windows XP SP3 executant-se sobre un Virtual PC (eina de virtualització de Microsoft) i que comparteix diversos elements amb el host sobre el qual s’executa.

L’accés a les aplicacions es realitza mitjançant protocol RDP, ja que s’executen amb un servidor de terminals. L’execució perd, per lògica, una mica de velocitat respecte a com es realitzaria en un XP natiu no virtualitzat.

La descàrrega d’aquest paquet es pot realitzar gratuïtament. Per a la seva execució es necessiten dos fitxers, amb un pes aproximat total de 480 MB.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)