Wine per a Android segueix a bon ritme

Compartir

El projecte encara és capaç d’executar només un rang molt limitat d’aplicacions, i progressa a un ritme molt lent.

L’emulador que permet l’execució de binaris Windows no modificats en GNU/Linux i altres sistemes UNIX, continua la seva bona marxa per arribar a ser algun dia funcional, segons apunta el lloc web Phoronix basant-se en la conferència que Alexandre Julliard (enginyer de programari que treballa per a CodeWeavers i iniciador del projecte Wine) va realitzar al FOSDEM* sobre Wine en plataformes ARM.

De moment, el bagatge de Wine en Android és més aviat ‘pobre’, ja que es limita a executar de manera segura el joc Solitari… o, almenys, això és el que va demostrar Julliard al FOSDEM, ja que de ben segur podrà executar algun programa lleuger més com el Bloc de notes o similar.

En el seu article de Phoronix, el columnista Michael Larabel explica que l’interès estratègic del projecte Wine en Android és l’èxit dels xips Atom d’Intel (d’arquitectura x86) en els tablets amb Android, ja que la dificultat d’emular l’API de Windows sobre un xip ARM és molt més gran que fer-ho en un xip x86, i el rendiment també és molt més gran si es treballa directament amb la plataforma de maquinari que suporta Windows.

El ritme de desenvolupament és lent, i la compatibilitat molt limitada, la qual cosa provoca que, si bé l’objectiu del projecte és molt suggerent (possibilitat d’executar aplicacions Windows en un dispositiu Android), ara mateix no sigui interessant fins que estigui una mica més avançat.

Free and Open source Software Developers ‘European Meeting

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: