www.imatica.org condemna l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià

Compartir

Considerem que el partit en el govern al País Valencià no actua pel bé comú dels seus ciutadans si no per interessos partidistes. Tot i la campanya d’apagada de pàgines web durant 24 hores per protestar, el nostre mitjà prefereix no adherir-s’hi, ja que és una acció que considerem inútil en un moment en el que hem de treballar, precisament, per mantenir una activitat normal però denunciant els fets.

Redacció – Des de la redacció d’aquest rotatiu volem condemnar enèrgicament l’acció duta a terme pel govern de la Generalitat Valenciana, que ha pressionat a Acció Cultural del País Valencià fins aconseguir que aquesta entitat tanqués els repetidors que, des de feia 26 anys ininterrompudament, portaven el senyal del canal de televisió públic del Principat al sud.

El País Valencià és una terra i un poble on dues llengües amb els seus corresponents lligams, han conviscut des de fa segles: el català en la seva variant valenciana i el castellà, fruït d’una repoblació posterior al procés conegut com a reconquesta en el qual hi van participar gents procedents del Principat, de l’Aragó i de la mateixa Castella. La convivència sempre és un difícil i admirable exercici d’autocontrol i d’empatia, de coneixement i respecte mutu, i aquest exercici, al País Valencià, sempre ha estat delicat i en cert perill, però avui més que mai.

Amb el tancament dels repetidors de TV3 no només es posa una dificultat més a aquesta convivència per part de, volem pensar, una part molt petita de la societat valenciana que malauradament ostenta un gran poder, si no que també es limita en gran mesura la pluralitat informativa, la qual sempre és un bé sovint no prou valorat.

D’aquesta manera, ens volem afegir al corrent de protestes massives contra aquesta decisió del govern valencià, tot i que no secundarem la iniciativa d’apagar la web durant vint-i-quatre hores, ja que ens sembla que l’interrupció del funcionament normal dels llocs web informatius en català constitueix més aviat una petita satisfacció per a aquells qui no volen conviure amb nosaltres. La nostra tasca ha de ser, ara més que mai, continuar funcionant amb normalitat oferint les nostres informacions a tot el públic catalanoparlant, sigui del Principat, Ses Illes, la Franja, Catalunya Nord o el País Valencià.

L’equip de Redacció de www.imatica.org

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)