www.imatica.org en directe des del CES

Compartir

CES 2011La fira nord-americana és una de les principals del món, i en ella s’hi presenten tecnologies, dispositius i estratègies de mercat que marcaran el futur dels dotze mesos vinents. Un enviat especial del nostre rotatiu les analitzarà in situ i n’informarà puntualment i en exclusiva.

Redacció – www.imatica.org salta “el bassal” per desembarcar al continent americà, concretament a Las Vegas (Nevada, Estats Units), i amb l’objectiu de cobrir el Consumer Electronics Show (CES), un dels esdeveniments de més transcendència en el sector tecnològic a nivell mundial.

Tot i el declivi generalitzat de les fires presencials en tots els àmbits (i el tecnològic no n’és una excepció), el CES manté un lloc de preeminència, especialment després de la suspensió del COMDEX en el 2003 (que també es celebrava a la mateixa ciutat). La història del CES es remunta al 1967, celebrant-se a Nova York, i només fou a partir del 1978 quan es va traslladar a Las Vegas, i paral·lelament se’n celebrava també una altra edició a Chicago. A partir del 1998 el certamen pren el format que ha mantingut fins a la data.

Com a fira en la qual hi seran presents gran nombre de representants de la premsa internacional i professionals del sector també vinguts d’arreu del món, les grans companyies aprofiten l’avinentesa per realitzar vistoses presentacions de productes, i malgrat que Apple o Microsoft han impulsat una dinàmica en què, cada cop més, les grans corporacions duen a terme les seves pròpies presentacions a l’estil estrena de pel·lícula de Hollywood, aquest tipus d’esdeveniments encara mantenen el seu encant.

Apple no comptarà amb presència; la companyia de Cupertino és, en aquest sentit, força esquerpa, i no va als esdeveniments als què assisteix la resta de la indústria. Si ho faran altres “monstres” com Google, Microsoft (que comptarà amb un espai exclusivament dedicat a la seva plataforma per a smartphones, Windows Phone 7), Asus o Hewlett-Packard entre d’altres.

Les principals tendències que es preveuen per al CES són la presentació d’un gran nombre de tablets basats en Android (que culminarà en el proper Mobile World Congress), nous dispositius que emprin la tecnologia de visualització 3D i netbooks basats en Chrome OS.

Informació sota copyright

A diferència del que ve sent habitual en la nostra publicació, els continguts de la qual estan disponibles amb llicència copyleft per a tothom i que poden ser publicats en altres llocs o mitjans citant la font original, els continguts generats durant el CES seran publicats amb copyright.

Tot i que la nostra publicació és favorable a la llibertat de la informació, els acords que mantenim amb altres rotatius on i off line, i la necessitat de protegir la quantiosa inversió que suposa una iniciativa d’aquest tipus enviant un corresponsal dedicat a aquest esdeveniment, ens han decidit a protegir els continguts generats per a impedir que altres publicacions puguin aprofitar-se d’aquesta exclusivitat sense participar en les despeses, quelcom que sense cap mena de dubte seria injust.

Passats uns mesos del congrés, la informació en ell generada serà alliberada sota l’habitual llicència copyleft, en una estratègia de mercat que tornarem a portar a la pràctica per al Mobile World Congress de Barcelona, esdeveniment al qual també hi assistirem en directe.

L’especial CES 2011 serà publicat del 6 al 12 de gener.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina