Xandros acaba amb la marca Linspire

Compartir

La companyia mantindrà el projecte lliure Freespire, el qual tornarà a ser basat en Debian en comptes d’Ubuntu, i al seu torn construirà les versions comercials de la seva distribució en el projecte comunitari.


Redacció imatica.org – Segons informa ZDNet, Xandros vol liquidar la marca Linspire, empresa que va absorbir aquest passat juliol. No s’ha produït de moment cap comunicat oficial en els llocs web tant de Xandros com de Freespire, però ZDNet cita a fonts internes de la primera.

La liquidació de Linspire no afectarà a Freespire, que continuarà el seu recorregut com a distribució lliure i gratuïta basada en un projecte comunitari, continua afirmant ZDNet. L’únic canvi apreciable és que la base de la distribució tornarà a ser Debian enlloc d’Ubuntu, un canvi que en sentit contrari i gràcies als acords de Linspire amb Canonical s’havia realitzat fa uns mesos.

Al seu torn, la distribució comercial de Xandros, que inclou programari propietari, es basarà en la propera iteració de Freespire. Les dues distribucions no eren molt ben vistes per part de la comunitat a causa dels seus acords amb Microsoft en el camp de la interoperativitat de sistemes, el que permetia tant a Linspire com a Xandros interactuar millor amb fitxers de Microsoft Word a través de l’OpenOffice o d’utilitzar funcions de Messenger.

Tal com va fer amb anterioritat, Kevin Carmony (ex-CEO de Linspire) ha criticat l’acció de Michael Robertson (que legalment ha dissolt la companyia) en un post molt dur en el seu weblog, en el qual acusa Robertson d’actuar un cop més a esquenes dels accionistes minoritaris, d’haver establert una mena de dictadura a la companyia i d’haver dilapidat el seu patrimoni.

Guillem Alsina