Xandros adquireix Linspire

Compartir

Va ser l’ex-CEO de Linspire, Kevin Carmony, qui va revelar l’operació uns dies abans que es fes oficial.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – De manera totalment sorprenent i abans que fos anunciat oficialment, ha saltat a les portades dels principals mitjans especialitzats la notícia que Xandros, empresa dedicada a la producció de distribucions Linux de pagament per a escriptoris i servidors i projectes a mida com el sistema operatiu de l’Asus Eee PC, adquirirà a Linspire, companyia també del món Linux, productora d’una distribució de pagament i mecenes del projecte Freespire, una versió gratuïta del seu producte.

Ha estat l’anterior CEO de Linspire, Kevin Carmony, qui no sense una manifesta acritud contra l’actual direcció de la companyia, el que ha revelat la notícia un parell de dies abans que es produís la publicació de la nota de premsa oficial anunciant-ho, el que va portar a Linspire i Xandros a admetre-ho extraoficialment.

En un post del seu bloc titulat "Xandros adquireix els actius de Linspire en una venda secreta", Carmony es queixava el passat 30 de juny que el president de Linspire, Michael Robertson, havia dut a terme l’operació sense consultar als accionistes, quelcom que deixant de banda les lleis a les quals estan sotmeses les empreses, considera immoral. Carmony va renunciar al seu lloc de CEO de Linspire a l’abril del 2006, per unes suposades discrepàncies amb Robertson que mai havien estat admeses oficialment des de Linspire però que ara es mostren en tota la seva cruesa. Malgrat la seva dimissió, Carmony va continuar posseint un paquet d’accions de Linspire gràcies el qual li va arribar un memoràndum de la companyia als accionistes explicant l’operació.

Durant aquest darrer any, la negativa de Robertson a convocar una junta general d’accionistes li han valgut nombroses crítiques entre les quals s’hi trobava la de Carmony. En els posts del seu bloc que segueixen al què va destapar l’operació, l’ex-CEO ataca durament a l’actual equip directiu, arribant a preguntar-li què ha fet amb els actius i la bona situació financera que ell havia deixat a la seva sortida.

En la nota de premsa oficial conjunta distribuïda per ambdues companyies, s’emfatitza especialment en les oportunitats que els productes de les dues i els seus mercats combinats aportaran a la nova companyia resultant. D’una banda es destaca el paper de lideratge de Xandros en el mercat al costat del sistema d’instal·lació de programari CNR de Linspire, es posa èmfasi en els nous dispositius mòbils i es destaca especialment l’Asus Eee PC com la demostració palpable que la situació actual del mercat suposa una oportunitat fins ara mai vista per a GNU/Linux.

Més informació:

Weblog de Kevin Carmony

Guillem Alsina