Xbox One: l’aposta de Microsoft per la TV intel·ligent?

Compartir

Encara no queda clar el model de desenvolupament d’aplicacions per a la nova videoconsola, malgrat que de ben segur aquest facilitarà el transvasament d’apps des del Windows 8 de sobretaula a la màquina lúdica.

Fa unes setmanes parlàvem, en aquest mateix rotatiu, sobre l’interès que la companyia de Redmond podria tenir per entrar en el món de la televisió intel·ligent o smart TV. L’única qüestió que quedava per desvelar era com ho faria, si amb una nova plataforma o emprant la seva nova videoconsola Xbox 360 com a set-top box.

Les darreres informacions per a programadors revelades per la companyia de Redmond donen a entendre que el pas que donarà serà compatibilitzar el desenvolupament d’apps per a la videoconsola amb el de la seva plataforma de sobretaula, segons asseguren des del rotatiu online nord-americà The Verge, especialitzat en noves tecnologies.

La videoconsola serà ‘bicèfala’, executant un motor de jocs quan el propòsit sigui lúdic, però també podent córrer sota el motor de Windows 8, tot i que la capa d’usuari d’aquest podria patir modificacions. En qualsevol cas, sembla que el model de desenvolupament d’aplicacions no queda encara del tot clar, i podria no estar-ho fins a prop del seu llançament, previst per al novembre d’aquest mateix any.

Si finalment la Xbox One pogués executar les mateixes apps que el Windows de sobretaula de manera nativa, o amb un mínim de canvis, podríem trobar-nos amb una videoconsola preparada per córrer un processador de textos, un client de Dropbox, un Spotify, o qualsevol altre programari que se’ns passi pel cap per a una màquina de sobretaula.

Els televisors intel·ligents estan destinats a suplir una part de les funcionalitats que ara ofereixen els ordinadors de sobretaula, permetent als usuaris posseïdors d’un d’aquests, de navegar per Internet, descarregar arxius, veure pel·lícules online o escoltar música. Amb la Xbox One, Microsoft podria buscar anar un pas més enllà, substituint totalment l’ordinador de sobretaula dotant al televisor de funcionalitat completa i, per tant, deixant petita la ‘intel·ligència’ afegida actualment per les companyies fabricants com Samsung o LG.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: