Xelorians, un “shoot’em” up amb l’essència dels jocs d’abans

Compartir

Recordo una època en la que els salons recreatius eren els llocs de trobada per a molts aficionats als videojocs, àvids d’una descàrrega d’adrenalina a canvi d’unes quantes monedes de 25 pessetes. Eren una època i uns llocs màgics que reunien tota mena de fauna humana: els típics macarres de pa sucat amb oli que intentaven treure’t els diners que duies a sobre, els experts que es passaven els jocs amb menys de cent pessetes, els que “s’oferien” a passar-te els monstres finals, o els joves d’onze, dotze o tretze anys que començaven en tot això. Jo era dels últims.

Es podia barrejar la forta olor a tabac amb un estrèpit format de crits, sons de palanques i de jocs. M’agradaven molt les visites als recreatius, i els meus jocs preferits eren els beat’em up i els shoot’em up. Una vegada van anar passant els anys i tota aquella època, he intentat jugar als nous shoot’em up que han anat sortint, i he esperat amb ànsia una experiència similar pel meu Samsung Galaxy SII. He provat jocs del mateix estil sense arribar a sentir l’emoció d’abans, fins que Xelorians va arribar a les meves mans.

Imagen Imagen 

Xelorians es un joc senzill que té la base dels shoot’em up: acció frenètica i sense pausa, naus enemigues a dojo, sons de trets impactants i, per rematar, una facilitat de control envejable.

Podeu imaginar l’historia. Una espècie alienígena vol envair la terra i nosaltres formem part d’un batalló de defensa. Com sempre, l’excusa que dona motiu a que existeixi el joc.

Els gràfics, tot i que acompanyats de bons efectes, son més aviat senzills. No espereu veure increïbles naus, ni enormes enemics. La veritat és que si hom no el juga, no es sentirà gaire atret per aquest aspecte en concret. Per contrarestar aquest punt, el joc està carregat de power-ups. Des de diferents armes, fins al bullet time en forma de boles que en el moment de recollir-les fan que tot vagi més lent… menys nosaltres. En aquest moment podem aprofitar per matar a tot el que hi ha en pantalla, d’una passada. A més hi ha mines, rajos d’escombrada, etc.

Imagen  Imagen

Els efectes de so són quelcom del que més destaca si el voleu jugar amb auriculars. Senzillament espectacular. Fins i tot a les pantalles de càrrega ja et recomanen fer-los servir. S’ha d’escoltar per entendre-ho.

Després de provar Xelorians he provat altres com Espgaluda IIDodonpachi o Shogun: Bullet Hell Shooter. Estan realment bé i fins i tot visualment son més fidels als antics shoot’em up queXelorians, però aquest últim té quelcom que enganxa més que els altres. Després de jugar una mica Dodonpachi i Espgaluda hom se n’adona de que no es veu pràcticament res en pantalla. Tot és tan gran que l’espai de pantalla del telèfon se li fa massa petit. Shogun, tot i que no de forma tan exagerada, pateix una mica del mateix. Xelorians ens ofereix tot més ajustat a la pantalla d’un terminal mòbil i gracies a això es fa més de gaudir. A més, hi ha moments com per exemple els de bullet time, que disposarem d’efectes zoom in i zoom out per facilitar la tasca d’acabar amb aquests maleïts alienígenes.

Imagen Imagen

Si parlem de preus, Xelorians s’emporta el gat a l’aigua, i és que només val 0,99 cèntims d’euro. En canvi, Espgaluda II i Dodonpachi ens surten per uns exagerats 6,99€ cadascun, mentre que Shogun: Bullet Hell Shooter per uns acceptables 2,35€. Sincerament, després d’haver provat aquests quatre, em quedo amb Xelorians i Shogun per al telèfon, i Dodonpachi i Espgaluda per pantalles més grans.

Deixo pel final la jugabilitat, una de les coses més importants, i en aquest punt és excel·lent. Resulta relativament senzill avançar al joc sense avorrir-se amb el nivell normal, donant l’opció d’augmentar o disminuir la dificultat de nivell de la mateixa. El control és molt suau, i movent el dit per la pantalla per moure la nau, el joc ens permet fer tot tipus de moviments mentre esquivem els trets enemics.

Sense cap mena de dubte és un joc que us recomano. Podeu descarregar la versió lite totalment gratis des de Google Play i si us agrada podeu fer-vos amb ell per només 0,99 cèntims. Si el proveu, estaré encantat de llegir els vostres comentaris.

Per descarregar Xelorians versió lite

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: