Yahoo! arriba a un acord amb Carl Icahn just abans de la seva junta general d’accionistes

Compartir

El mateix Icahn i algun dels seus homes de confiança podrien formar part de la propera junta directiva de la companyia segons l’acord al què han arribat l’actual junta encapçalada per Jerry Yang i el multimilionari de Nova York.


Redacció iMàtica – Sembla que tot les amenaces d’una i altra banda en la guerra pel control de Yahoo!, tant Jerry Yang i els seus com Carl Icahn i la resta dels accionistes que el recolzen, prefereixen una junta general d’accionistes tranquil·la i una solució amistosa al problema que tenen entre mans: la possible venda de tota o part de la companyia a Microsoft (o bé a qui en pagui més). Almenys, això és el que han anunciat tant Yahoo! com el mateix Icahn, la primera en una nota de premsa oficial i el segon en el seu bloc personal.

Per arribar a aquest acord, Jerry Yang i els seus han hagut de transigir en considerar un cop més la venda de tot el negoci o d’una part d’ell (el cercador o bé la publicitat en línia) a Microsoft, una opció que Icahn ha valorat positivament des del principi. També, i per tal d’acostar posicions, alguns dels actuals directius del gegant d’Internet renunciaran a presentar-se a la reelecció en els seus càrrecs a favor del mateix Icahn i dos dels seus homes de confiança, malgrat que les tesis recolzades per Jerry Yang estaran, almenys en principi, encara representades en majoria.

La junta general d’accionistes de Yahoo! ha de començar aquest vinent divendres dia 1 d’agost, i els seus resultats seran crucials per a l’esdevenidor d’una empresa pionera a Internet i molt important en els negocis en línia. No debades es considera que Google, Yahoo! i en menor grau Microsoft, són la tríada d’empreses dominants del panorama d’Internet, i els seus llocs poden ser vistos assíduament ocupant les tres primeres posicions de qualsevol rànquing de llocs més vistos. Altres grups mediàtics poderosos a la xarxa són AOL (America Online) i News Corp. (MySpace, per exemple).

Guillem Alsina