Yahoo! podria estar en tractes amb AOL-Time Warner

Compartir

Fonts no revelades indiquen que les dues companyies estudien una possible fusió.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Després de fracassar l’acostament a Google en el terreny publicitari, Yahoo! havia vist agreujada la situació derivada del frustrat intent d’absorció per part de Microsoft fins al punt que aquesta fou la causa no reconeguda de la dimissió del fundador i fins fa poc CEO de la companyia, Jerry Yang, que encara ocupa el seu càrrec en funcions mentre espera la designació d’un substitut que s’està buscant actualment.

La companyia d’Internet sembla estar contra les cordes, tant més quan la seva cotització borsària es troba en una autèntica caiguda lliure, agreujada pels continuats fracassos dels seus intents d’acords comercials, amb el que és probable que s’estigui buscant un comprador o bé una altra companyia de dimensions semblants per dur a terme una fusió.

Els últims rumors procedeixen del servei d’informació financera Bloomberg, que afirma que Yahoo! estaria en converses amb AOL Time Warner per fusionar-se amb la divisió en línia d’aquesta darrera (AOL) a canvi d’un paquet d’accions de la nova companyia per a Time Warner. La informació procedeix de fonts no revelades, doncs les converses s’estan duent a terme en el més estricte secret.

El negoci publicitari d’AOL sembla haver declinat en els darrers mesos, de la mateixa manera que les accions de la seva companyia mare el que seria un motiu suficient per a què Time Warner considerés l’operació. De fet, i d’ençà que aquestes dades han estat conegudes, la cotització de les dues companyies ha crescut moderadament.

Òbviament, qualsevol operació entre Yahoo! i AOL Time Warner quedarà subjecta a les autoritats reguladores tant nord-americanes com europees.

Guillem Alsina