Yahoo! presenta a Barcelona un “refregit” dels seus serveis mòbils amb l’ús per veu com a gran novetat

Compartir

Mobile World Congress 2009Yahoo! Mobile disposa d’una versió "normal" i una altra per a smartphones, amb alguns extres en aquesta darrera com ara els mapes i la cerca per veu, que sembla funcionar relativament bé tot i que de forma molt lenta pel que es va poder veure ahir a la roda de premsa de la companyia.


Yahoo! MobileGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – En un Mobile World Congress sense grans novetats destacades, Yahoo! ha seguit la tònica presentant quelcom ja vist però empaquetat per a què sembli nou: Yahoo! Mobile.

Aquest "nou" servei pretén convertir-se en el punt d’inici de la navegació dels usuaris mòbils, proporcionant no només els serveis de la multinacional d’Internet sinó també obrint-se a terceres parts per tal que desenvolupin widgets i ampliacions.

Disponible de moment en beta restringida, s’espera el seu llançament públic per al mes vinent. El seu accés es realitzarà via web a través del nostre navegador habitual (sigui aquest Opera Mini o un altre), o bé s’instal·larà com a aplicació nativa a l’iPhone d’Apple, els smartphones BlackBerry de RIM i telèfons amb Symbian de diverses marques com Nokia, Sony Ericsson, Motorola o Samsung.

La interfície d’usuari d’aquest nou servei s’assembla en gran mesura a la pantalla d’inici de qualsevol telèfon mòbil, amb icones que constitueixen els accessos directes als diversos serveis als què dóna accés el portal o aplicació.

Sota Yahoo! Mobile s’hi unifiquen els diversos serveis fins ara oferts per la companyia nord-americana, seguint la tònica general de reunir el què s’ha llançat de forma dispersa sota un sol nom i presentar-ho com a quelcom nou que mostren totes les companyies del sector amb els seus serveis.

Així, tenim al nostre abast d’una manera fàcil les cerques amb oneSearch, la connectivitat i xarxa social de oneConnect, les notícies de Yahoo! o el gestor de continguts onePlace. Això per a la versió "normal", mentre que la versió per a smartphones, amb algunes funcions de més, inclourà tot l’anterior més els mapes de Yahoo!, els widgets, una versió integrada de l’Opera Mini 4.2 i oneSearch assistit per veu.

Aquesta darrera funcionalitat permet als usuaris realitzar cerques a Internet amb només dictar les paraules clau per les quals es vol buscar al telèfon. És més que previsible que inicialment només es trobi disponible en anglès, estenent-se més endavant a altres idiomes.

Durant la demostració, oneSearch guiat per veu va funcionar prou bé en reconèixer les comandes, tot i que no fou quelcom perfecte. La velocitat a la què va reconèixer les comandes i va realitzar les cerques tampoc fou quelcom destacable, més aviat al contrari, però la comoditat de poder anar caminant i dictant les nostres cerques al mòbil encara que les hàgim de repetir un parell de vegades, suposo que compensarà aquestes errades.

En definitiva, res de nou sota el sol malgrat que al què ja hi havia se li han afegit alguns detalls interessants… i se li ha donat un nom nou, que això sempre vesteix.

Yahoo! Mobile a l'iPhone

Guillem Alsina