Yahoo! rebutja nova proposta d’adquisici

Compartir

Aquest cop, la companyia de Redmond anava de la mà del financer Carl Icahn, posseïdor d’un paquet d’accions de la companyia del cercador i que advoca decididament per la venda a Microsoft, a favor de la qual està lluitant activament contra l’opinió de la directiva.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Tot i el silenci que Microsoft i Carl Icahn han mantingut al respecte, Yahoo! ha fet públic un comunicat aquest cap de setmana indicant que havia rebutjat una nova oferta realitzada el divendres passat, feta conjuntament per Microsoft i Carl Icahn. El financer de Nova York ja havia negociat amb la companyia de Steve Ballmer en el passat, i Microsoft sembla donar-li un suport molt poc encobert per a què aquest al seu torn pugui desbancar a l’actual cúpula directiva del gegant d’Internet en la propera junta general d’accionistes, a celebrar-se a finals d’aquest mes. La substitució de Jerry Yang i companyia per un equip escollit per Carl Icahn faria que la venda -total o parcial- de Yahoo! a Microsoft es negociés amb una actitud més procliu a la companyia de Redmond.

Els termes exactes de l’oferta conjunta Icahn-Microsoft no han estat revelats, però el que si se sap per la nota de Yahoo! és que consistia en adquirir només la unitat de cerques de la companyia d’Internet, separant-la de la resta del negoci. Seria, probablement canviant-ne només els termes econòmics, la mateixa oferta que Microsoft ja va fer anteriorment.

A ella Yahoo! s’hi oposa, al·ludint que sense la unitat de cerques, el seu model de negoci queda incomplet. Tot i això, la companyia pionera a Internet es mostra oberta a estudiar una oferta d’adquisició global, sempre que aquesta sigui a un preu que estimi adequat, els 33 dòlars per acció que va demanar ja fa un temps i que Microsoft va considerar excessius.

Yahoo! dóna una sèrie d’arguments en contra de l’operació proposada, com per exemple que el seu actual volum de negoci sumat a l’acord signat recentment amb Google en el terreny publicitari tenen més valor que l’oferta presentada per Microsoft i Icahn.

A la nota de Yahoo! també es dóna una repassada a Carl Icahn, acusant-lo per boca de Roy Bostock, president de Yahoo!, de desconèixer el funcionament de la companyia o de menysprear-la.

A finals de juliol començarà la junta general d’accionistes de Yahoo!, en la qual es preveu un dur enfrontament entre l’actual directiva encapçalada per Jerry Yang i aquells que pretenen forçar la venda total o parcial a Microsoft, encapçalats per Carl Icahn, qui compta amb el suport i beneplàcit no explícit (tot i que molt clar) de la companyia de Redmond.

Guillem Alsina