Yahoo! vol portar al públic una veritable intel·ligència artificial

Compartir

Un acord entre la multinacional nord-americana i la Universitat de Carnegie Mellon busca materialitzar una sèrie d’assistents per a les apps mòbils de la companyia de Marissa Mayer que aniran un pas més enllà dels assistents actuals, com Siri (Apple, iOS) i Google Now.

Yahoo! i la Universitat Carnegie Mellon (Pittsburgh, estat de Pennsilvània, Estats Units) han anunciat un acord de col·laboració que s’estendrà al llarg de cinc anys i que significarà una inversió per part de la multinacional a la institució eduvativa de deu milions de dòlars.

L’objectiu, segons han donat a conèixer ambdues entitats, és treballar en noves formes d’interacció persona-màquina i en l’àmbit de les interfícies d’usuari, però l’edició online de la revista Technology Review del MIT va un pas més enllà en la seva anàlisi apuntant que Yahoo! vol aconseguir diversos assistents personals que superin al Siri d’Apple.

Segons els experts de Yahoo!, el problema de Siri -una solució a la qual, i d’altra banda, lloen- és que és limitat pel que fa a comprensió del context en què es realitza una pregunta, i que no és capaç de desenvolupar una conversa com un veritable sistema d’intel·ligència artificial, sinó que es limita a respondre preguntes.

L’objectiu de Yahoo! seria, precisament, dotar de veritable intel·ligència artificial als seus assistents, cosa que podrien assolir els grups de desenvolupament de Carnegie Mellon amb el finançament de l’empresa.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: