Yankee Group desaconsella la separació de BlackBerry de RIM

Compartir

Addueix la viabilitat econòmica de la unitat així com l’estratègia de mercat imperant entre tots els fabricants d’oferir un producte unificat maquinari-programari.

La reputada consultora nord-americana Yankee Group ha donat la seva opinió sobre els rumors que situen a RIM venent la seva divisió de fabricació de smartphones BlackBerry, i dels quals ja ens en vam fer ressò en el nostre rotatiu amb anterioritat.

Yankee Group opina que donar aquest pas per part de RIM seria cometre un error. La consultora es basa en l’estratègia de mercat imperant entre les empreses de fabricar el seu maquinari i mantenir la seva pròpia plataforma de programari, que és el que ara té RIM als quals, a més, se li afegeixen els potents serveis dels que disposa.

Per una banda abandonaria aquesta dinàmica del mercat, fet que li podria resultar perjudicial, però és que, a més, hi ha un altre factor: de moment, la unitat de fabricació de terminals no ha tingut pèrdues en el plànol econòmic. Essent viable i oferint beneficis, llavors, què més se li pot demanar?

És cert que la quota de mercat de les BlackBerry s’ha reduït en aquests darrers anys, que a la companyia se li ha criticat la velocitat a la què s’introdueixen canvis i novetats en el sistema, i que la seva imatge pública s’ha vist deteriorada per un parell d’incidències de gravetat en els seus serveis, però també que està a punt de començar una nova era amb una renovada plataforma de programari que està a punt de veure la llum amb la promesa de millorar l’actual sistema operatiu tot fent callar les crítiques.

Potser sigui una mica aviat per vendre ara que s’estan enfrontant a canvis imminents tan transcendentals, però també és possible que la nova direcció de RIM pensi que si no ven ara, potser si aquestes novetats fracassen, hagi perdut una excel·lent oportunitat.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: