Yonder: un pas més al model de negoci de la música

Compartir

En comptes de cobrar per subscripcions, aquest nou servei és gratuït per a aquelles persones que adquireixin un dels terminals certificats per al seu ús.

Yonder

Yonder

Tant Spotify com Apple (iTunes) entre d’altres, venen la música per subscripcions o per peces, i sembla que el model de negoci de la música en línia no va gaire més enllà d’això i d’oferir-la gratis però finançada mitjançant publicitat. Almenys fins que ha entrat en escena Yonder.

Aquesta és una jove start-up que ha canviat l’enfocament: ofereix el servei gratuïtament si l’internauta adquireix un dels smartphones certificats per córrer l’app, i que poden ser comprats directament a la seva botiga en línia.

Actualment, aquests dos smartphones són els últims dos models d’HTC One, l’M7 i l’M8, amb més a venir en el futur.

És natural pensar que des de Yonder no compren els smartphones a l’engròs i després els venen (tot i que és una possibilitat), sinó que han arribat a un acord amb l’empresa fabricant.

Com a servei, Yonder ofereix música en streaming sense publicitat, i exclusivament per al dispositiu adquirit en el qual ve preinstal·lada l’app. Amb total lògica, no la trobem a Google Play.

Serà interessant veure si aquesta nova forma de comercialització pot tenir èxit. De fet, no és res que els fabricants de maquinari no hagin fet ja amb el seu propi programari (per exemple, les interfícies personalitzades d’HTC o Samsung, o el programari de serveis musicals i cinematogràfics de Sony), però és la primera vegada fins on tinc coneixement que ho intenta una empresa aliena als fabricants.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: