YouTube amplia les seves API’s

Compartir

Amb les noves funcionalitats per a programadors, qualsevol aplicació web pot personalitzar al màxim l’aparença del reproductor, emprant de YouTube només la base de dades i creant un servei de vídeo més propi.


Redacció iMàtica – YouTube, el servei de vídeo en línia amb contingut generat pels mateixos usuaris, i propietat de Google, ha presentat les seves noves API’s (Application Program Interface) que amplien les funcionalitats disponibles fins ara per al col·lectiu de desenvolupadors de programari.

Amb les noves API’s és possible crear un servei de vídeo propi en aparença desconnectat de YouTube, del qual només utilitzarà els sistemes d’emmagatzematge però l’estètica i imatge de marca del qual pot dependre exclusivament del programador.

A més de la simple reproducció i emmagatzematge dels vídeos, les API’s de YouTube permeten usar funcions com ara la creació de llistes de reproducció o l’addició de comentaris en els vídeos. L’estètica del reproductor, el color en el que es presenta el marc que envolta la imatge (o el marc en si), els botons, les funcions d’aquests… tot és adaptable a les preferències del programador malgrat que els vídeos continuïn estant emmagatzemats en els servidors de YouTube. És el que a YouTube anomenen un chromeless player.

Juntament amb aquestes noves funcionalitats també s’ha facilitat a la comunitat de programadors les eines per aprofitar-les des dels llenguatges Java i PHP.

Guillem Alsina