YouTube confirma els canals de pagament

Compartir

L’oferta és, de moment, tancada a un grup seleccionat de productors, però des de Google s’ha posat el que és necessari per a què qualsevol internauta interessat es pugui posar en contacte amb l’empresa.

Tal i com havíem avançat ja fa uns dies basant-nos en informació publicada per la cadena televisiva nord-americana CNBC, YouTube ha anunciat la creació d’una oferta de canals de pagament, de moment tancada a uns pocs operadors seleccionats, i amb preus que comencen a partir dels 0,99 dòlars mensuals.

Entre els primers canals de pagament en YouTube ens trobem, per exemple, amb National Geographic Kids, UFC Select (lluita), PixL (pel·lícules), MyDestination.TV (viatges), o GayDirect (dirigit a la comunitat gai).

Alguns canals, com és el cas de SmartTV.com, tenen un preu molt més alt, com els 7,99 dòlars mensuals d’aquest, però a canvi ofereixen accés a una sèrie de canals complementaris. En el cas de SmartTV tenim que un cop contractat, permet accedir a Cars.TV, Comedy.TV i altres fins a un total de set més.

El pagament es realitza a través del compte de Google, amb el mateix sistema emprat en Play per comprar aplicacions i continguts digitals com ara pel·lícules, llibres o música. Els continguts es poden veure en un ordinador de sobretaula o portàtil, en un tablet, televisor o smartphone, qualsevol dispositiu que permeti l’accés a YouTube.

Degut a restriccions en els drets d’autor i copyright, no tots els canals estan disponibles en tots els països, especialment aquells de pel·lícules, així que els internautes interessats hauran d’anar amb compte sobre el que poden i no poden veure en els seus respectius països abans de pagar la quota mensual d’un canal. Normalment, aquests tenen un període gratuït d’un parell de setmanes per tal de poder avaluar la seva utilitat.

Amb aquest moviment, YouTube es fa més atractiu als creadors de contingut, ja que els ofereix una nova manera de monetitzar les seves creacions, a més d’incrementar els seus propis ingressos.

Malgrat que la iniciativa és, de moment, tancada a unes poques productores, Google ha posat a disposició dels creadors de contingut interessats en crear un canal de pagament, un formulari de contacte.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: