YouTube desapareix de l’iOS6

Compartir

La versió per a desenvolupadors de la propera iteració de la plataforma mòbil d’Apple no té app per al popular servei de vídeo.

Apple ha escenificat una nova escalada en el conflicte obert que l’enfronta al gegant de les cerques Google. No és definitiu, però iOS 6 podria no tenir app preinstal·lada per a reproduir vídeos de YouTube.

Aquest fou un dels punts més forts de l’iPhone original, quan Google (que havia adquirit YouTube uns mesos abans de la presentació del smartphone d’Apple) encara no disposava d’Android i era una ferma aliada de la companyia de Steve Jobs. Els serveis cloud de l’empresa de Sergey Brin i Larry Page van ser claus per al desplegament de tot el potencial de la nova joia d’Apple.

Però les regles van canviar quan Google va llançar Android i aquest va començar a tenir èxit. Jobs i Apple miraven cada vegada amb més recel al robot verd i a la seva antiga aliada, fins a tal punt que el fundador de la companyia de la poma va voler destruir Google completament (intenció revelada en la seva biografia autoritzada).

iOS 6, la versió final del qual haurà de ser publicada en algun moment entre el setembre i el novembre, no té en la seva darrera versió prèvia l’aplicació que permet accedir als vídeos de YouTube sense haver de passar per la web d’aquest servei. Cosa que no és definitiva, doncs al cap i a la fi es tracta d’una versió de desenvolupament, malgrat que la cosa té visos de no moure’s d’aquí.

Apple es pot defensar en la fi del període de llicència d’aquesta app, però sens dubte l’enfrontament a tomba oberta amb la companyia del cercador haurà pesat molt més en els càlculs dels executius de Cupertino per prendre la decisió de no negociar la seva renovació.

De fet, ja vam poder copsar el distanciament de YouTube en la presentació de Mountain Lion; i és que el nom del popular lloc de Google no constava enlloc entre els serveis amb els quals es pogués compartir vídeo directament i sense esforç.

Com acabarà tot això? Doncs probablement amb una app independent de Google per tal de poder continuar gaudint dels vídeos de YouTube en els nostres iPhones i iPads, això si Apple no es busca alguna excusa per a bloquejar-la, per exemple traient un servei de vídeo homòleg propi.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: