YouTube, el darrer reducte?

Compartir

A despit d’una vigilància que es pot pressuposar estricta, en el servei de vídeo online de la companyia del cercador s’hi poden trobar pel·lícules senceres. Pot ser un dels hereus de Megavideo?

Tom Hanks a Forrest Gump, penjada a YouTube

Tom Hanks a Forrest Gump, penjada a YouTube

Un cop tancat Megaupload/Megavideo, bona part de la comunitat internauta està centrada en buscar un successor a través del qual poder veure i descarregar pel·lícules. A quants se’ls acudiria YouTube?

Amb les estrictes polítiques en contra de penjar qualsevol tipus de material subjecte a copyright en el servei de vídeo online de Google, i la fèrria vigilància que es pot pressuposar per part de la companyia del cercador amb tota la tecnologia per automatitzar aquesta vigilància i detectar (i eliminar) de manera automàtica aquest tipus de continguts, sembla una missió impossible el penjar pel·lícules a YouTube i, malgrat tot, la redacció d’aquest rotatiu ha pogut trobar diversos metratges complets.

És el cas de Con Air (convictes a l’aire), un dels èxits de Nicolas Cage, penjada a YouTube l’agost de l’any passat, de Forrest Gump (penjada a l’octubre del mateix any), o de la superproducció de Steven Spielberg i Tom Hanks Salvar el Soldat Ryan (des del setembre de 2011).

No és difícil, si es sap buscar una mica i es té paciència, trobar pel·lícules completes en aquest popular servei, ja sigui en un sol vídeo o tallades en múltiples parts. Ofereixen, a més, un avantatge sobre els serveis de vídeo que fins a la data s’han utilitzat per a penjar pel·lícules online: no es talla la visualització al cap d’uns minuts.

L’objectiu de serveis com Megavideo era que els internautes es donessin d’alta en comptes de pagament per superar aquestes limitacions, però YouTube no les té, ja que aquest servei fou concebut basant-se en el contingut generat pels mateixos usuaris. I, efectivament, allò que més es pot trobar a les seves pàgines són vídeos (generalment amb un toc humorístic) creats pels mateixos internautes.

Difícilment YouTube serà perseguit per les autoritats, encara que les productores cinematogràfiques podrien intentar advertir Google sobre l’existència de pel·lícules completes entre els seus arxius, que ja porten aquí des de fa mesos.

A la llum del nerviosisme que estan mostrant els serveis homòlegs a Megavideo/Megaupload, i a falta de que el públic trii l’hereu natural d’aquest darrer, podria ser que es produís un increment de les pel·lícules penjades a YouTube. Fins i tot, de cara al futur, aquells qui es dediquen a penjar aquests metratges comercials a la Xarxa, podrien buscar formes de camuflar millor les pel·lícules a YouTube per intentar evitar que siguin trobades.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: