ZTE farà assequible l’Open amb Firefox OS a tot el món a través d’eBay

Compartir

Es posarà a la venda per als Estats Units i la Gran Bretanya, però podrà ser adquirit lliure per qualsevol internauta per a utilitzar-lo amb qualsevol operadora.

El ZTE Open

El ZTE Open

ZTE ha anunciat la propera disponibilitat del terminal Open amb Firefox OS a nivell mundial a través de la seva botiga a eBay. L’aparell podrà ser adquirit des de qualsevol lloc del món, malgrat que la botiga en línia del fabricant xinès està pensada per als Estats Units.

L’Open es va estrenar amb l’operadora espanyola Telefónica, tant a l’Estat Espanyol com en els mercats de Veneçuela i Colòmbia amb la mateixa operadora. La seva disponibilitat mundial és, d’una banda, consistent amb la voluntat d’obertura de Mozilla (fent que qualsevol persona que accedeixi a Internet se’l pugui comprar) i, d’una altra, un bon test per comprovar si el sistema realment té acceptació (una cosa així com el que ha fet Canonical amb Ubuntu Edge).

El ZTE Open és un smartphone amb un maquinari de potència mitjana/baixa: processador Cortex-A5 de Qualcomm amb un sol nucli funcionant a 1 GHz, GPU Adreno 200, 256 MB. de RAM més 512 MB. de ROM, càmera de fotos/vídeo de 3,15 Mpx. a la part posterior sense webcam davantera, 2 GB. d’emmagatzemament intern ampliables amb fins a 32 GB. més per mitjà d’una tarja microSD, Bluetooth 2.1, Wi-Fi n i connectivitat HSDPA i HSUPA sense arribar a tenir compatibilitat 4G amb LTE.

Aquesta ‘debilitat’ en el maquinari és possible gràcies a què bona part del procés de dades resultant de l’activitat de les apps es concentra en el servidor, entregant els resultats al terminal, amb la qual cosa l’execució no requereix de tanta potència de càlcul com en altres plataformes com, per exemple, Android.

Per contra, aquest terminal (igual que tots els que munten Firefox OS) necessita d’una connexió de dades continuada, per la qual cosa la seva raó de ser són les àrees urbanes, en les quals no només hi ha una cobertura més gran, si no que, a més, la velocitat acostuma a ser també superior.

El preu de venda del ZTE Open és de 79,99 dòlars o 59,99 euros, sense cap mena de dubte un preu més que competitiu, però també tenint en compte les limitacions de l’aparell. Es vendrà lliure, per la qual cosa després de la seva adquisició podrà ser emprat amb qualsevol operadora.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: