Zyncro, la nova eina per a compartir informació online

Compartir

Disponible de moment en fase beta només per a Windows, proporciona una interfície realment simple, pensada per a qualsevol tipus d’usuari.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Si la setmana passada parlàvem de Google Wave, una nova eina de la multinacional del cercador que facilita la compartició de documents i el treball en comú sobre ells per part de diversos usuaris allunyats físicament però units gràcies a Internet, aquesta toca a Zyncro, que permet als seus usuaris compartir documents i xatejar entre ells en temps real.

Aquesta nova iniciativa és fruit de la prolífica ment de Dídac Lee, emprenedor català d’origen xinès reconegut internacionalment pels seus diferents èxits com a emprenedor. Entre aquests s’hi compten Spamina (sistema anti-spam), Respaldum (còpia de seguretat online) i Atraczion (posicionament de llocs web i SEO).

Zyncro consisteix en una aplicació que s’ha d’instal·lar en local, a l’ordinador des del qual es compartiran els fitxers, i permet dur a terme el control de versions i de concurrència (és a dir, si dos o més usuaris accedeixen simultàniament al mateix arxiu). Es basa en una combinació de servidor d’Internet i xarxa distribuïda entre usuaris, que agilitza la transmissió de fitxers en realitzar els usuaris una descàrrega directa de la informació i no a través d’un sistema tipus P2P.

La interfície d’usuari ha estat dissenyada molt acuradament per tal que l’aplicació sigui el més fàcil possible d’usar, com va dir Dídac Lee en el moment de la presentació a un grup de betatesters triats a Girona, “per a què la pugui usar la meva àvia”. L’aplicació és independent del format de l’arxiu compartit, i a més disposarà d’una API que la farà extensible amb plug-ins de terceres parts.

Des d’ara, els internautes ja poden descarregar la beta gratuïta de Zyncro per a Windows a través de la pàgina web del producte. Per a més endavant, segurament podrem veure versions per a Mac OS X i GNU/Linux.

Més informació:

Twitter de Zyncro

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)