Primera trobada Viquipedista sobre el vi

Fotografia de l'usuari tribp a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Imatge de portada de l’usuari tribp a Flickr sota llicència Creative Commons

El complex i fascinant món del vi s’acostarà als viquipedistes de la mà de la iniciativa Wiki Loves Wine, que enguany se celebra per primera vegada i que acollirà el castell del Remei el proper dissabte dia 17. Aquest esdeveniment consistirà en una viquimarató sobre temàtica vitivinícola, i serà la primera viquitrobada que tindrà lloc en un celler.

La viquimarató ho serà tant de textos com d’imatges, i els participants es podran servir de la bibliografia facilitada pel celler i les biblioteques de Mollerussa i de Balaguer. Entre els continguts que s’aportaran a l’edició catalana de l’enciclopèdia lliure Wikipedia, hi tindrem, per exemple, conceptes enològics, denominacions d’origen, o rutes enoturístiques.

Com a detall, s’ha fet coincidir la celebració de la jornada amb l’època de la verema, fet que aportarà un al·licient als inscrits per tal de millorar els continguts de la Viquipèdia relacionats amb el món del vi.

El programa de la jornada inclourà una visita al celler i a la finca per captar imatges i ser carregades a Wikimedia Commons (un repositori de continguts multimèdia amb llicència lliure) i reutilitzar-les per il·lustrar articles de la Viquipèdia, així com un tast de vins per tal de dotar de més informació als redactors.

A més, es planteja treballar la incorporació de definicions i vocabulari del sector al Viccionari (un projecte germà de la Viquipèdia que pren la forma d’un diccionari multilingüe i lliure) i frases fetes a Viquidites (un altre projecte germà consistent en un aplec de citacions, dites populars o refranys amb llicència lliure).

Així mateix, els responsables del celler assessoraran els participants en la definició d’una plantilla estàndard sobre les denominacions d’origen i els seus paràmetres per tal de millorar i optimitzar la informació publicada sobre vinicultura i viticultura a l’enciclopèdia lliure.

Guillem Alsina
Etiquetes: