Samsung, interessada per BlackBerry?

Imatge d'Enrique Dans a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La sudcoreana es veu obligada a desmentir unes informacions que apuntaven a que compraria la canadenca, molt tocada en el mercat.

I no és la primera vegada que això passa, doncs algun rumor havia corregut a Internet amb anterioritat, però cap havia sortit d’una font en principi tan fiable com ho és l’agència Reuters.

Ja en el 2013 vam dedicar un article a BlackBerry anunciant la seva venda per 4.700 milions de dòlars a un consorci liderat per Fairfax Financial Holdings.

Després que aquesta operació no s’acabés duent a terme, semblava que ara era Samsung la qui s’interessava per la companyia canadenca, i segons afirmava Reuters, l’operació s’havia de tancar per més de 7000 milions de dòlars. En cas que d’alguna manera s’acabés tirant endavant la venda de BlackBerry, el govern canadenc podria posar-hi traves pel trasllat de l’empresa i els seus ingressos a l’estranger.

Després de la noticia a Reuters, Bloomberg va publicar la resposta de BlackBerry: “l’empresa és conscient de certes notícies publicades avui pel que fa a una possible oferta de compra per part de Samsung cap a BlackBerry. BlackBerry no ha entrat en discussions amb Samsung respecte a qualsevol possible oferta per comprar BlackBerry”.

I per què li interessaria a Samsung la compra de BlackBerry?

Evidentement, essent Samsung un dels líders mundials en vendes de telèfons mòbils, no té interès en els dispositius de la companyia canadenca, però si en altres aspectes d’aquesta empresa.

Com vam dir en l’anterior article, el valor de BlackBerry ve donat per la seva cartera de patents (unes 44.000), de les quals destacaríem les que estan relacionades amb la seguretat dels mòbils. La fama dels telèfons BlackBerry és coneguda a tot el món i moltes multinacionals no confien en el sistema Android i segueixen utilitzant la xarxa BlackBerry per la seva seguretat per a l’enviament de correus electrònics.

Samsung estaria estudiant la possibilitat d’abandonar Android i aquesta compra suposaria una bona base per a la creació d’un sistema operatiu de qualitat per a una marca líder com és la surdcoreana.

Altres projectes interessants de BlackBerry que podrien atraure Samsung són el seu sistema operatiu QNX per a cotxes intel·ligents i, en el camp de la salut, un dispositiu que recopila informació sobre gran varietat de paràmetres d’un pacient enviant la informació als hospitals i a les BlackBerry dels metges.

Si dèiem en l’anterior article que les reserves i la cartera de patents donarien un valor a BlackBerry d’uns 11 dòlars per acció, ara -i en cas de tancar l’operació- pels preus que s’estan estudiant, les seves accions podrien valer uns 17,50 dòlars.

Després del comunicat de Reuters, les accions de BlackBerry pujaven un 32% fins als 12,60 dòlars.

Fonts: Reuters-Bloomberg. Anàlisi financer: Jordi Oliva, trader independent i analista tècnic de borsa a Empordà Patrimonis, amb més de 20 anys d’experiència treballant als mercats financers.

Imatge de portada per Enrique Dans a Flickr sota llicència Creative Commons

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: